Volledig scherm
Museum Bizarium in Sluis is landelijk populair. © Camile Schelstraete

Bezoekers waarderen Bizarium in Sluis hoger dan Efteling of Van Gogh Museum

SLUIS - Het leukste bezoek aan een attractie of museum beleefden Nederlanders dit jaar in Zeeuws-Vlaanderen. Bij het Bizarium in Sluis, dat daar een nieuwe landelijke prijs voor kreeg. Het museum nam het op tegen negen grote namen, zoals het Van Gogh Museum, de Efteling en het Louwman Museum.

Het museum voor bizarre uitvindingen aan de Hoogstraat heeft de eerste 'Customer Guest Experience Award 2018' gewonnen. De prijs is een initiatief van HSMAI ( Hospitality Sales en Marketing Association International), een wereldwijde sales- en marketingorganisatie voor onder meer toerisme, horeca en evenementen.

Bizarium won in de categorie attracties en musea. De jury baseerde het oordeel op klanttevredenheidsgegevens en beoordelingen van onder meer  websites Google, Booking.com, Tripadvisor en Facebook. Bizarium viel als enige uit Zeeland in de prijzen. Er werden ook prijzen toegekend in de categorieën hotel en restaurant.

Het museum van Ann Geerinck en Marc De Jonghe opende eind 2016, met als doel vergeten ideeën nieuw leven in te blazen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige C. H., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar geëist. ook zou ze nog een celstraf van zes weken moeten uitzitten van een eerder vonnis. De vrouw wordt ervan verdacht op 8 april van dit jaar een oudere man bij wie zij tijdelijk inwoonde met een klauwhamer tegen zijn hoofd te hebben geslagen. De man liep daardoor een gebroken neus en een bloedend oor op. Kort daarvoor zou zij hem met een mes in de rug hebben gestoken. Volgens de vrouw viel het allemaal wel mee. De klauwhamer kwam eigenlijk tegen zijn hand aan en door de klap eindigde die hard op zijn neus. Het mesje was een tomatenmesje geweest en was niet meer dan een prikje geweest. ,,Een poging doodslag en een eenvoudige mishandeling, concludeerde de officier van justitie.’' De achtergrond van de delicten lag in de relationele sfeer. De man dacht een relatie met haar te hebben en eigenlijk was H. daar helemaal niet van gediend. Toen hij op de bewuste dagen in een geïrriteerde sfeer avances maakte regeerde zij met de hamer en het mesje.
  2. Tbs met dwangverpleging geëist tegen gewelddadige Hagenaar

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist tegen gewelddadi­ge Hagenaar

    MIDDELBURG – De 31-jarige Hagenaar M. B. zou in ieder geval een tbs met dwangverpleging plus de zes weken cel van een eerder vonnis opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar in Vogelwaarde zijn partner ernstig te hebben mishandeld en een dag later haar vader te hebben bedreigd. Zo zou hij haar bij de haren hebben gepakt, tegen de grond hebben gesmeten, tegen haar rug hebben getrapt en de keel hebben dichtgeknepen. Haar vader had hij gedreigd ‘dat kolere kot in de fik te steken’ en iedereen die in de weg stond ging opruimen.