Volledig scherm
Parkeren in de kern van Cadzand-Bad wordt het hele jaar door betaald. Het wordt er steeds drukker en de parkeerplekken steeds schaarser. © Camile Schelstraete

Bezoekers van Cadzand-Bad moeten het hele jaar parkeergeld betalen

SLUIS -  Bezoekers van Cadzand-Bad moeten vanaf donderdag 21 februari het hele jaar door betalen om in de kern te parkeren. ,,Het wordt daar steeds drukker en parkeerplekken zijn steeds schaarser", zegt wethouder Chris van de Vijver.

In november besloot een raadsmeerderheid nog dat het betaald parkeren met twee maanden opgerekt zou worden. In plaats van 1 april tot 1 oktober moest er betaald worden van 15 maart tot 15 november. De reden was dat de herfst-of paasvakantie soms buiten de periode van betaald parkeren viel. De extra parkeergelden zouden daarnaast gebruikt kunnen worden om onder meer leefbaarheid in de kernen te verbeteren en parkeervoorzieningen aan de kust te verbeteren. 

Ingehaald door de realiteit

Inmiddels is die maatregel ingehaald door de realiteit, zegt de wethouder. In de maanden dat parkeren gratis is, staan de terreinen vol met onder meer busjes van werklieden. ,,Mensen hebben geen parkeerplaats meer voor de winkels. We kregen de oproep vanuit Cadzand-Bad om er wat aan te doen, omdat het uit de hand begon te lopen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement