Volledig scherm
Werkzaamheden in de binnenstad van Hulst. © Peter Nicolai

Bewoners: Wegwerken in en om Hulst zijn pijnlijk maar noodzakelijk

HULST - Er zijn nogal wat straten opgebroken in en om de binnenstad van Hulst. Omwonenden gruwelen ervan, maar zien ook in: et was wel nodig'. Ed van Oosten (72) windt er geen doekjes om. "Het is hier één grote puinhoop." Er zijn deze dagen inderdaad eenvoudigere opgaven dan door het centrum van Hulst te rijden.

Dat heeft alles te maken met de werken aan de Frans van Waesberghestraat (normaliter een drukke weg) en de naastgelegen Vestdijkstraat, die al enkele maanden aan de gang zijn. De rioleringen en het wegdek waren aan vervanging toe. Van Oosten maakt alles van dichtbij mee. Hij woont boven lingeriezaak Boënne, op de kruising van de Steenstraat en de Frans van Waesberghestraat.

Hij was jarenlang uitbater van de winkel. Hij hoopt dat het werk in zijn straat snel klaar is. "Toen ze hier begonnen, stond mijn auto nog in de garage. Ik kreeg telefoon van mijn zus dat ik naar het ziekenhuis in Spijkenisse moest komen. Maar mijn auto stond in de garage. Ik moest 36 keer steken. Ik ben maar via de stoep gereden." Van Oosten kan de gedachtegang van Hulst om 'werk met werk te combineren' niet volgen. "Je kunt toch beter alles stuk voor stuk aanpakken? Nu staat het verkeer muurvast. Maar da's misschien te logisch gedacht."

De werken in de Vestdijkstraat zijn vertraagd door problemen met leveren van materiaal, liet de gemeente gisteren weten. Vanaf morgen komt er nieuwe bestrating. De werken in de Frans van Waesberghestraat verschuiven richting de kruising met Houtenkwartier. In maart is alles klaar.

* Lees het hele verhaal woensdag in de papieren editie.