Volledig scherm
Regina van Rattingen probeert over te steken op Rapenburg. De snelheidsremmer verdwijnt volgend jaar. © Camile Schelstraete

Bewoners blij dat wegen Vogelwaarde verkeersveiliger worden

VOGELWAARDE - Ze hebben er lang op gewacht in Vogelwaarde, maar de Schoolstraat, Bossestraat en met name Rapenburg worden volgend jaar aangepakt. Er zijn op z'n zachtst gezegd overzichtelijkere wegen dan Rapenburg.

Regina van Rattingen weet er alles van. Ze woont op de kruising van Rapenburg en de Bossestraat. Samen met de Schoolstraat - de toegangsweg tot het dorp uit de richting van Zaamslagveer - worden de wegen volgend jaar aangepakt. Regina is er maar wat blij mee.

"Zoals je ziet, hier wordt heel vaak te hard gereden." Schuin tegenover haar voordeur ligt een snelheidsremmer, die haar eerder overlast dan voordeel oplevert. "Als ik boven ben, word ik gewoon vergast door uitlaatgassen van stilstaande auto's. Wat dat betreft woon ik op een slecht punt, zo op de kruising met de Bossestraat." Ze woont tegenover de bushalte. "Maar soms staat er zo'n file voor de deur, dat mijn kind niet kan oversteken en zo de bus mist."

Ook Roel Gelderland is blij dat er 'eindelijk' werk wordt gemaakt van de wegen in Vogelwaarde. Hij woont in de Bossestraat, waar ook vaak te hard gereden wordt. "Met name door bewoners. Ik denk dat ik er zelf ook wel eens zestig rijd", klinkt hij goudeerlijk. De Bossestraat blijft na de herinrichting een vijftig-kilometerstraat. Gelderland: "Dertig kilometer is ook wel erg traag."

Edger Erkel is voorzitter van de dorpsraad in Vogelwaarde. Hij is net als zijn mede-bewoners verheugd met de herinrichting van de straten. Vogelwaarde heeft er lang op gewacht. Erkel kent uiteraard de klachten van omwonenden op Rapenburg. "Vooral 's avonds en 's nachts wordt er hard gereden, omdat het dan minder druk is. Ook is er lawaai, stank, gedreun en getril door vrachtwagens en landbouwverkeer."

Het is volgens Erkel overigens in de Bossestraat en Schoolstraat ook geregeld ambras met hardrijders.

Lees het hele verhaal vrijdag in de papieren editie.

Volledig scherm
Rapenburg in Vogelwaarde. © Google Maps