Het bestraten van de Overdambrug in Hulst moet opnieuw.
Volledig scherm
Het bestraten van de Overdambrug in Hulst moet opnieuw. © Google Maps

Bestrating Overdambrug Hulst verzakt vanwege constructiefout

HULST - De bestrating op de Overdambrug in Hulst begint te verzakken. De oorzaak is een constructiefout tijdens de aanleg van de Nieuwe Bierkaai in 2012.

De Overdambrug is de doorgaande weg tussen het water bij de Keldermanspoort en de Nieuwe Bierkaai. Er rijden auto’s en fietsers overheen. Het hele gebied ging acht jaar geleden op de schop voor de aanleg van de Nieuwe Bierkaai. De brug werd destijds niet goed aangelegd, blijkt nu.

Door een verkeerde constructie is de bestrating op de brug verzakt, waardoor de klinkers los komen te liggen. Er was in tussentijd al eens geprobeerd het euvel op te lossen, maar nu wordt het rigoureuzer aangepakt. Een gedeelte van het beton onder het wegdek wordt verwijderd en daarna wordt er opnieuw bestraat. Dat gebeurt van maandag 2 maart tot en met vrijdag 6 maart. Tijdens de werkzaamheden is het gedeelte van de Dubbele Poort tussen de Overdamstraat en het Godsplein afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. Voetgangers kunnen wel passeren en fietsers moeten even afstappen.