Volledig scherm
Ambulancemedewerkers in de nieuwe veilige vesten © Ziekenhuis ZorgSaam

Beschermend vest voor ambulancemedewerkers ZorgSaam ‘geen overbodige luxe’

TERNEUZEN - Een beschermend vest hoort sinds woensdag bij de standaard uitrusting van ambulancemedewerkers van ZorgSaam.

De steek- en scherfwerende vesten worden landelijk ingevoerd naar aanleiding van het toenemende geweld tegen hulpverleners als ambulancepersoneel. Het personeel zal niet standaard de vesten dragen maar kan naar eigen inzicht bepalen wanneer het verstandig is. Omdat het in de juiste maat afstellen van een vest kostbare tijd kost, kiest ZorgSaam ervoor te investeren in 52 eigen vesten. 

Volgens Maris Kuijper, ambulanceverpleegkundige, is het goed dat de vesten er komen. ,,Dat is zeker niet te vroeg. De maatschappij is veranderd, verhard, ook in Zeeland. Er zijn psychiatrische, onberekenbare patiënten en er is ook veel agressie. Het is dus geen overbodige luxe, we weten het jammer genoeg uit ervaring. Bijvoorbeeld bij een verwarde persoon of een oproep waarbij ook politie is opgeroepen. Of op een zaterdagavond richting een risicogevoelig evenement. Of gewoon bij een voor je gevoel rare of vage melding.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opa en kleindochter winnen sjezenrijden Folkloristische dag IJzendijke
    PREMIUM

    Opa en kleindoch­ter winnen sjezenrij­den Folkloris­ti­sche dag IJzendijke

    IJZENDIJKE/ZOUTELANDE/DOMBURG - Tijdens de jaarlijkse Folkloristische dag in IJzendijke mochten 20 ringrijders en 5 sjezencombinaties een demonstratie verzorgen. Bij de sjezenrijders gingen Femke Dingemanse en haar opa Jan Jakobsen er met de 1e beker vandoor. De boerenronde werd gewonnen door Gert en Truus Langebeeke. Bij de ringrijders won Sebastiaan Sturm de 1e beker door alle 21 ringen mee te nemen. De 2e beker was voor Bram van Boxel , de 3e beker voor Julia Cruq en de 4e beker mocht Teun Dingemanse mee naar huis nemen. Joery van Stee won de pollepel.