Volledig scherm
De advertentie in Rondje West waarmee de Vlaamse basisscholen leerlingen werft. © PZC

Belgische school werft leerlingen in West-Zeeuws-Vlaanderen, Sluise wethouder wil opheldering

SLUIS - Een basisschool uit het Belgische Sint-Laureins werft leerlingen in West-Zeeuws-Vlaanderen. Wethouder Jack Werkman is verbaasd en wil opheldering.

De gemeente Sluis maakt zich al jaren sterk om de ‘weglek’ van scholieren naar België te voorkomen. Zo is er een paar jaar geleden begonnen met startgroepen voor peuters in Eede. Een advertentie in het West-Zeeuws-Vlaamse streekblad Rondje West is dan ook opmerkelijk: die is van de gemeentelijke basisschool De Regenboog in Sint-Laureins, net over de grens. Ouders worden uitgenodigd voor een kennismaking. Ook presenteert de school een lijst met voordelen, zoals gratis uitstapjes.

,,Tja.....”, twitterde Werkman. ,,Ik ga maar eens opheldering vragen bij mijn collega schepen van de gemeente Sint-Laureins.” Conny Tanghe (Nieuw Gemeentebelang) stelt er ook vragen over. ,,Ik heb actie ondernomen, ik ga in gesprek”, laat de wethouder weten. ,,In het verleden zijn afspraken gemaakt om niet te adverteren in elkaars gebied, maar dat was ver voor mijn tijd. Ik heb geen idee waarom dit er nu in staat.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement