Belgische kinderen in Cadzand: 'Stop met dat ivoor, dat roepen wij in koor'

videoCADZAND-BAD - Fietsers in Cadzand-Bad moesten donderdag even knipperen. Pandaberen, blauwe vinvissen, tijgers en zebra's riepen om het hardst om aandacht langs de kant van de weg. Aandacht vragen voor beschermde dieren, werkt het best door zélf een dier te spelen, bedachten tachtig jonge natuurbeschermers. 

Verkleed, geschminkt en met actieborden gingen ze de zeedijk van Cadzand-Bad op en posteerden zich langs het fiets- en wandelpad met een missie: vakantiegangers vragen om duurzame en bewuste keuzes te maken voor behoud van de planeet. ,,Zonder de dieren is de aarde niet en zijn wij dus ook niet", zei Zoë, verkleed als zebra, wijs. 

De Belgische kinderen zijn een week op WWF-Rangerkamp in Zeeuws-Vlaanderen. Ze verblijven op het terrein van Cadzandië, bij Cadzand-Dorp, en maken spelenderwijs kennis met wat het World Wide Fund For Nature, in het Nederlands het Wereld Natuur Fonds, allemaal doet. Zo maken ze een uitstapje naar het Zwin Natuur Park en zoeken diertjes op het strand, maar wilden zich ook laten horen en zien.

Pandageluid

Dat deden ze met overgave. Er waren maskers en olifantenslurven geknutseld en actieborden gemaakt, in het Nederlands en Frans. 'Ik ben mooi maar ik wil levend blijven' stond op het bord van de tijgers en jaguars. ,,Stop met dat ivoor, dat roepen wij in koor", riepen de olifanten. En wat voor geluid een panda maakt? Dat konden de panda's prima reproduceren: ,,Pandageluid! Pandageluid!"  Fietsers en voetgangers bleven even glimlachend staan en applaudisseerden voor al dat enthousiasme. ,,Waarom beschermen we de dieren? Omdat we zelf dieren zijn", riepen ze terug.

Volledig scherm
Belgische kinderen voeren actie voor de dieren onder de vlag van het Wereld Natuur Fonds. © Camile Schelstraete
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Metamorfose oude Veerhaven Terneuzen gaat vierde fase in

    Metamorfo­se oude Veerhaven Terneuzen gaat vierde fase in

    TERNEUZEN - Terneuzen heeft er wat voor over om de band tussen de binnenstad en de Westerschelde aan te halen. Een speelplaats aan het water, uitkijkpunten en moderne oversteekplaatsen naar de oude Veerhaven en omgeving zijn al aangelegd. Het werk gaat door. De vierde fase is begonnen met de aanleg van nog twee oversteekplekken, vanuit de Westkolkstraat naar de boulevard en van de Grenulaan naar de Oostsluis. Tot 31 december loopt ook nog een prijsvraag van wat dé trekpleister moet worden, het Icoon. Het project moet in 2022 volledig afgerond zijn.