Volledig scherm
Frank van de Vijver uit IJzendijke is een van de 170 figuranten die op de draaidag in Groede was. © Camile Schelstraete

Bekende acteurs vertolken hoofdrollen in Zeeuws-Vlaamse film

GROEDE - De acteurs Katja Herbers en Maarten Heijmans spelen de hoofdrollen in de romantische komedie Weg van Jou. De film draait naar verwachting in september 2017 in de bioscoop en wordt momenteel grotendeels in Zeeuws-Vlaanderen opgenomen.

Weg van Jou gaat over een stadse dame die voor haar werk naar Zeeuws- Vlaanderen moet. Tegen haar zin in. Maar dat verandert als ze een leuke man ontmoet. De film wordt geregisseerd door Jelle de Jonge, geproduceerd door Nl Film en is een initiatief van Zeeuws-Vlamingen Jan Lievens en Nynke van der Ploeg. Naast Katja Herbers (bekend van televisieserie Divorce) en Maarten Heijmans (Ramses Shaffy in de gelijknamige televisieserie) is ook topkok Sergio Herman in een bijrol te zien. Daarnaast spelen acteurs Lykele Muus, Imanuelle Grives, Elise Schaap, Carly Wijs, Guy Clemens, Margot Ros, Patrick Stoof, Leny Breederveld, Bas Hoeflaak, Nick Golterman en Pepijn Schoneveld mee. Afgelopen maandag waren er filmopnames in Groede.

De Markt van Groede transformeerde toen tot een filmset met maar liefst 170 Zeeuws-Vlaamse figuranten. De romantische komedie wordt in 27 dagen opgenomen door NL Film, waarvan er 22 dagen wordt gefilmd in de regio. Op verschillende plekken zijn al opnames gemaakt. Zo werd er vorige week in Sint Anna ter Muiden gefilmd en voer een cameraboot door de sluizen bij Terneuzen. Uitvoerend producent Dennis Cornelisse van NL Film is blij met de medewerking in de streek. "Mensen vinden het leuk dat we er zijn. Er kwam niet één klacht van omwonenden over de opnames in Groede. Ook werken er veel mensen uit de omgeving mee. In Groede zijn er honderdzeventig figuranten uit de buurt en afgelopen week hadden we voor een draaidag vijftig mensen nodig. Op andere plekken hopen we dan dat al die mensen daadwerkelijk komen, maar hier kwamen er zelfs méér. Dat heb ik nog nooit meegemaakt."

Eline van Gassen van Visrokerij Eline uit Hulst was één van die figuranten. Samen met haar vader stond de onderneemster in haar eigen kraam met gerookte paling. "Superleuk om te doen." Ook Weitjerock-organisator Rutger van Merode uit IJzendijke liep op de set. "Het is mooi om Zeeuws-Vlaanderen met deze film op de kaart te zetten en een groot publiek te bereiken. Dat willen we met Weitjerock ook."

Lees het hele artikel in de krant van woensdag.