Volledig scherm
foto ANP

'Bedrijven verdachten witwasonderzoek moeten weer aan de slag kunnen'

TERNEUZEN - De bedrijven van de verdachten in het vrijdag door justitie bekendgemaakte witwasonderzoek - waarbij ook een Terneuzenaar als verdachte is aangemerkt - moeten snel weer kunnen draaien.

Advocate Anneke Mak van de verdachten wil hierover zo snel mogelijk met justitie praten en tot een vergelijk komen. Het gaat om de bedrijven Bubble Group (handelsnaam Sheriff Gaming) en Teletick, die zich respectievelijk met de ontwikkeling van online kansspelen en het verlenen van diensten aan online kansspelen bezighouden. Ze zijn gevestigd in Eindhoven. Bij de Bubble Group werken plusminus vijftig mensen en een aantal toeleveranciers is ook aan de groep verbonden, aldus de advocate.

Volgens Mak is het nog helemaal niet duidelijk waar justitie de verdachten - twee broers (34 en 32) uit respectievelijk Terneuzen en Geldrop en een ondernemer (34) uit Best - exact van verdenkt. In een persbericht sprak justitie vrijdag van het witwassen van geld dat verdiend zou zijn met handel in softdrugs. ,,Ik begrijp niets van die mededeling", aldus Mak, "want daar is absoluut geen sprake van. Ja, één van de broers heeft wel eens een taakstrafje gehad voor een wietzaak, maar dat speelde zich af in zijn jeugd. Hij heeft zich er nadien nooit meer mee ingelaten."

Mak heeft sterk de indruk dat een ook in de ontwikkeling van kansspelen actieve concurrent wel eens justitie - ten onrechte - getipt zou kunnen hebben.

De drie verdachten zijn overigens niet aangehouden. Wel is beslag gelegd op een groot aantal bezittingen van hen in Nederland, België, Duitsland en Spanje, waaronder de door justitie als luxe omschreven inboedel van de woning van de verdachte Terneuzenaar. Ook zijn zeven gamesites uit de lucht gehaald die ressorteren onder de overkoepelende naam North Dakota Enterprises dat is gevestigd in Costa Rica.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement