Volledig scherm
© Thinkstock

Bedreiging na diefstal scooter

BRESKENS - Twee jongens zijn woensdagavond aangehouden omdat zij een scooter zouden hebben gestolen in Breskens. Eén van de twee verdachten was gewond. De melder van de scooterdiefstal is bedreigd met een nepwapen en een scherp voorwerp.

De politie kreeg woensdagavond rond 20.00 uur de melding dat er een scooter was gestolen in de Zeestraat in Breskens. De melder had de scooter inmiddels beschadigd teruggevonden en zag de verdachten, maar was door hen bedreigd met een (nep)vuurwapen en een scherp voorwerp. De aangever wilde dat de politie ter plaatse kwam om de zaak op te lossen.

Toen de politie ter plaatse was bleek dat de namen van de verdachten bekend waren bij de aangever en diverse getuigen. Agenten zijn op zoek gegaan naar de twee. Een 15-jarige verdachte werd in Boerenhol aangetroffen. De jongen, afkomstig uit Groede had een hoofdwond en is door de politie naar het ziekenhuis gebracht waar hij behandeld is aan zijn verwondingen. De politie onderzoekt hoe deze verwondingen zijn ontstaan. De tweede verdachte, een 18-jarige jongen uit Brekens is ook gevonden en aangehouden. Aangifte en onderzoek De twee verdachten zitten nog vast en worden donderdag verder gehoord worden over hun aandeel in de zaak. Er is aangifte van diefstal gedaan en er zijn diverse getuigenverklaringen afgelegd bij de politie. Agenten hebben een onderzoek ingesteld naar het (nep)vuurwapen waarmee de aangever bedreigd is. Het is aangetroffen op de Promenade in Breskens en in beslag genomen. Getuigen De politie is nog op zoek naar getuigen die iets gezien hebben dat mogelijk te maken heeft met deze zaak. De politie is bereikbaar op 0900-8844.