Volledig scherm
© Getty Images

Ballonnen niet verboden in Sluis, oplaten wordt wel ontmoedigd

SLUIS -  Het oplaten van ballonnen wordt niet verboden in de gemeente Sluis. Sluis blijkt echter wél al een ontmoedigingsbeleid te voeren en zit daarmee op één lijn met Hulst en Terneuzen.

De PvdA, GroenLinks en SP stelden tijdens de gemeenteraadsvergadering vanavond voor om het oplaten van ballonnen te weren bij evenementen. De fracties kregen alleen steun van D&T. Coalitiepartijen CDA, VVD, Lijst Babijn en Nieuw Gemeentebelang zagen meer in een ontmoedigingsbeleid of het promoten van biologisch afbreekbare ballonnen.

Verrassing

Burgemeester Marga Vermue toverde een konijn uit de hoge hoed, door op te merken dat Sluis al een ontmoedigingsbeleid voert. ,,Het gebeurt vrij zelden dat er ballonnen opgelaten worden bij evenementen. Als het wel voorkomt, wijzen we de aanvrager erop dat er ook andere middelen zijn. Zoals lichtjes of vliegers.” Dat kwam voor veel raadsleden als een verrassing. Sluis heeft volgens een recent overzicht van Stichting De Noordzee nog geen beleid voor het oplaten van ballonnen. Dat zal worden aangepast, aldus de burgemeester.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement