Volledig scherm
© EPA

Axelaar deelde cocaïne uit aan vrienden, want ‘dan hoefden ze niet te stelen’

MIDDELBURG - De vier maanden cel die Axelaar F. van L. in voorarrest zat voor het uitdelen van cocaïne, is voldoende, vindt de officier van justitie in Middelburg. Maar voor het geval hij weer in de fout gaat, wil de officier toch nog zes maanden voorwaardelijk als stok achter de deur. 

Van L. (45) wordt ervan verdacht vanaf begin 2014 anderhalf jaar lang gratis cocaïne te hebben uitgedeeld aan vrienden. ,,Dan hoefden ze ook niet te stelen om aan coke te komen’', legde Van L. uit. 

Daarnaast werd bij Van L. tijdens een doorzoeking van zijn woning 3,6 gram cocaïne en 958 gram speed gevonden. Het bezit van de cocaïne erkende Van L. De speed was volgens hem een onderpand voor een lening die hij had verstrekt. Alleen was de lener overleden, dus was de speed blijven liggen. Hij deed er niets mee, gaf hij aan. 

Verder was Van L. in het bezit van wat patronen en een stroomstootwapen. Voor zijn betrokkenheid bij de uitvoer van een kilo coke en wapenhandel moet Van L. worden vrijgesproken, vond de officier. Daarover waren te veel onduidelijkheden.

De rechtbank doet uitspraak op 20 december.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige C. H., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar geëist. ook zou ze nog een celstraf van zes weken moeten uitzitten van een eerder vonnis. De vrouw wordt ervan verdacht op 8 april van dit jaar een oudere man bij wie zij tijdelijk inwoonde met een klauwhamer tegen zijn hoofd te hebben geslagen. De man liep daardoor een gebroken neus en een bloedend oor op. Kort daarvoor zou zij hem met een mes in de rug hebben gestoken. Volgens de vrouw viel het allemaal wel mee. De klauwhamer kwam eigenlijk tegen zijn hand aan en door de klap eindigde die hard op zijn neus. Het mesje was een tomatenmesje geweest en was niet meer dan een prikje geweest. ,,Een poging doodslag en een eenvoudige mishandeling, concludeerde de officier van justitie.’' De achtergrond van de delicten lag in de relationele sfeer. De man dacht een relatie met haar te hebben en eigenlijk was H. daar helemaal niet van gediend. Toen hij op de bewuste dagen in een geïrriteerde sfeer avances maakte regeerde zij met de hamer en het mesje.
  2. Tbs met dwangverpleging geëist tegen gewelddadige Hagenaar

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist tegen gewelddadi­ge Hagenaar

    MIDDELBURG – De 31-jarige Hagenaar M. B. zou in ieder geval een tbs met dwangverpleging plus de zes weken cel van een eerder vonnis opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar in Vogelwaarde zijn partner ernstig te hebben mishandeld en een dag later haar vader te hebben bedreigd. Zo zou hij haar bij de haren hebben gepakt, tegen de grond hebben gesmeten, tegen haar rug hebben getrapt en de keel hebben dichtgeknepen. Haar vader had hij gedreigd ‘dat kolere kot in de fik te steken’ en iedereen die in de weg stond ging opruimen.