Volledig scherm
© EPA

Axelaar deelde cocaïne uit aan vrienden, want ‘dan hoefden ze niet te stelen’

MIDDELBURG - De vier maanden cel die Axelaar F. van L. in voorarrest zat voor het uitdelen van cocaïne, is voldoende, vindt de officier van justitie in Middelburg. Maar voor het geval hij weer in de fout gaat, wil de officier toch nog zes maanden voorwaardelijk als stok achter de deur. 

Van L. (45) wordt ervan verdacht vanaf begin 2014 anderhalf jaar lang gratis cocaïne te hebben uitgedeeld aan vrienden. ,,Dan hoefden ze ook niet te stelen om aan coke te komen’', legde Van L. uit. 

Daarnaast werd bij Van L. tijdens een doorzoeking van zijn woning 3,6 gram cocaïne en 958 gram speed gevonden. Het bezit van de cocaïne erkende Van L. De speed was volgens hem een onderpand voor een lening die hij had verstrekt. Alleen was de lener overleden, dus was de speed blijven liggen. Hij deed er niets mee, gaf hij aan. 

Verder was Van L. in het bezit van wat patronen en een stroomstootwapen. Voor zijn betrokkenheid bij de uitvoer van een kilo coke en wapenhandel moet Van L. worden vrijgesproken, vond de officier. Daarover waren te veel onduidelijkheden.

De rechtbank doet uitspraak op 20 december.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement