Volledig scherm
Eigenaren Wim en Peter van Putten applaudiseren in 2017 als hun zonen en burgemeester Verhulst een auto binnen rijden als openingshandeling van de Goese vestiging van Ford Van Putten. © Marcelle Davidse

Autobedrijf Ford Van Putten overgenomen door Van Mossel Groep

TERNEUZEN  - Autobedrijf Ford Van Putten wordt overgenomen door de Van Mossel Automotive Groep uit Waalwijk. Alle medewerkers blijven werkzaam in de huidige vestigingen Terneuzen, Hulst, Goes en Vlissingen, aldus een bericht op de website van de Van Mossel Groep. 

Het is de bedoeling dat de overname begin volgend jaar zijn beslag krijgt. Van Mossel is met ruim 3.200 medewerkers, een omzet van 2,2 miljard euro in 2018 en ruim 140 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg een grote speler. Het bedrijf is dealer van tal van merken, heeft schadeherstelbedrijven, biedt financiële diensten aan en heeft een grote lease-afdeling.  

Het familiebedrijf Ford Van Putten begon in de jaren dertig in Breskens. In het bericht zegt directeur Wim van Putten: ,,Schaalvergroting is niet meer uit te sluiten.” Van Mossel, net als Van Putten een familiebedrijf, was volgens hem de aangewezen overnamekandidaat.  ,,Mijn broer Peter en ik hebben het volste vertrouwen dat we in Van Mossel de juiste partij hebben gevonden om de toekomst veilig te stellen voor al onze medewerkers en klanten”, aldus Wim van Putten, die in een adviserende rol betrokken blijft bij het bedrijf.

Ford Van Putten is de tweede Zeeuwse aankoop van Van Mossel dit jaar, na het binnenhalen van een flink deel van de Automotions Goes. Volgens Eric Berkhof, algemeen directeur van de Van Mosselgroep, is zijn bedrijf dankzij de overname ‘nog beter vertegenwoordigd op strategische locaties in Zeeland’. In de provincie behoren Autoschadeteam Barends in Goes, Zuidwest Lease in Goes, Mega Occasioncentrum Goes en OPC Opel Goes, Autoschadeteam Middelburg en Autoschadeteam Kort in Zierikzee tot de Van Mossel Automotive Groep.