Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwvliet-Bad en Nieuwvliet, bij de rode stip de Sint Bavodijk. © Google Maps

Auto’s en fietsers samen op de Sint Bavodijk? Dat vinden ze in Nieuwvliet een slecht idee

NIEUWVLIET - Een fietsstraat maken van de drukke Sint Bavodijk bij Nieuwvliet is een slecht idee, vinden de dorpsraad en ondernemersvereniging. Zij komen met een andere oplossing.

Nieuwvliet gaat flink op de schop, er is een masterplan in de maak. Dat werd opgesteld door Okra landschapsarchitecten en in juni gepresenteerd aan de Sluise gemeenteraad.  Het uitgangspunt: Nieuwvliet-Bad moet eigentijds worden. Hoe? Door te investeren in de omgeving. In het plan staan achttien punten, zo komt er een duinpromenade.

Steeds drukker

Ook herinrichting van de Sint Bavodijk komt aan bod. Op het plan kon gereageerd worden en dat doen de ondernemers en de dorpsraad. Met lovende woorden over de promenade maar vooral met zorgen over de smalle Sint Bavodijk die zich niet leent voor veel verkeer. ,,En het wordt er steeds drukker”, legt voorzitter Sjaak de Hullu van de ondernemersvereniging uit. Er komen steeds meer toeristen en er komt een vakantiepark bij, in de Lampzinspolder.

  1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.