Opnieuw een ongeval op de Provincialeweg in Boerenhol. Dit keer reed een personenauto een boom over.
Volledig scherm
Opnieuw een ongeval op de Provincialeweg in Boerenhol. Dit keer reed een personenauto een boom over. © Peter Porreij

Auto rijdt boom omver in Boerenhol: ‘Twee weken geleden was het ook al raak!’

BOERENHOL - Een automobilist heeft zaterdagochtend rond 07.45 uur een boom omver gereden die langs de Provincialeweg in Boerenhol stond. Een buurtbewoner vond de boom 30 meter verderop in zijn voortuin.

,,Het gaat om een boom van zeker 25 cm dik hè”, zegt buurtbewoner Peter Porreij. Hij vond de boom vanochtend in zijn voortuin. ,,Dat moet echt een enorme klap geweest zijn.”

Donder en geraas

Peter Porreij vond vanochtend een afgebroken boom in zijn voortuin
Volledig scherm
Peter Porreij vond vanochtend een afgebroken boom in zijn voortuin © Peter Porreij

Peter en zijn vrouw werden zaterdagochtend wakker van een ‘donder en geraas’. Maar pas toen hij naar de bakker ging kwam hij erachter wat voor ravage de auto had aangericht. Hij vond een afgebroken boom in zijn voortuin. De voortuin van zijn buren was nog erger vernield: daar waren bosschages en plantenpotten kapotgereden.  Het voertuig, een Opel Meriva, was daar tot stilstand gekomen. 

Volgens Porreij is het laatste ongeval in hun straat nog maar twee weken geleden. Het is de zoveelste keer dat er op de Provincialeweg een ongeval plaatsvindt. Sinds de sluiting van de Langeweg in Breskens komt al het verkeer door Boerenhol. Sommige bestuurders rijden veel te hard door de buurtschap. Dat is waarschijnlijk de oorzaak van de vele ongevallen. 

Tijdelijke rijverbod

Het autowrak is vrij snel na het ongeval weggesleept door een bergingsbedrijf. De politie heeft de bestuurder een tijdelijk rijverbod opgelegd. Bij de automobilist is bloed afgenomen om te controleren of die persoon onder invloed heeft gereden. Of de bestuurder gewond is geraakt bij het ongeval, is niet bekendgemaakt. 

Volledig scherm
© Peter Porreij