Volledig scherm
Schrijver Auke Kok met het eerste exemplaar van Johan Cruijff, de biografie. © ANP

Auke Kok brengt levensverhaal Johan Cruijff naar Terneuzen

TERNEUZEN - Het leven van misschien wel de beste voetballer ter wereld ooit: Johan Cruijff (1947-2016). Over hem geeft schrijver en journalist Auke Kok woensdag 15 januari een lezing in Porgy en Bess in Terneuzen. 

Auke Kok publiceerde vorig jaar het levensverhaal van de in Amsterdam en Barcelona groot geworden voetballer. Zijn boek ‘Johan Cruijff de biografie’ leverde meteen een hoop commotie op. De recensies waren lovend. 

Maar de Johan Cruijff Foundation viel over de passage waarin beweerd werd dat Cruijff zich goed liet betalen voor het inzamelen van geld voor gehandicapten. De rechter noemde de beschuldiging ‘evident onrechtmatig’, het boek kreeg een inlegvel met een rectificatie.

Voor hij zich in 2004 als zelfstandig journalist en boekenschrijver vestigde was Auke Kok werkzaam voor opinieweekblad 'HP/De Tijd’ en het Radio 1 Journaal. Oorlog en sport zijn terugkerende thema's in zijn boeken. Zijn ‘1974 Wij waren de besten’ en ‘1936 Wij gingen naar Berlijn’ werden als ‘beste sportboek van het jaar’ onderscheiden.   

De lezing in Porgy en Bess begint om 20.00 uur.

  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.