Volledig scherm
Brand Walsoorden © HV Zeeland

Asbestdeeltjes van afgebrande schuur Walsoorden gevonden

WALSOORDEN -  Er zijn vandaag asbestdeeltjes gevonden op een stukje openbare weg, na de brand die dinsdagavond een schuur aan de Molenweg in Walsoorden verwoestte.

De gemeente Hulst deed onderzoek naar de aanwezigheid van asbest op de wegen rondom de afgebrande schuur. De brand aan de Molenweg brak dinsdagavond rond tien uur uit en het vuur greep snel om zich heen: de vlammen waren zelfs tot in Hansweert te zien. De brandweer concentreerde zich met succes op behoud van het naastgelegen woonhuis. In de schuur waren geen mensen aanwezig en paarden konden op tijd naar buiten worden gebracht. Het dak van de schuur, dat asbest bevatte, stortte in en verbrandde gedeeltelijk. De omliggende wegen werden gisteren daarom afgesloten, tot er onderzoek was gedaan naar de aanwezigheid van asbesthoudend materiaal.

Dat is inmiddels gebeurd en de wegen zijn gewoon begaanbaar, laat een gemeentewoordvoerster weten. Alleen op een  afgelegen stukje weg, dat naar de boerderij toe loopt, zijn asbestdeeltjes gevonden. Die worden opgeruimd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement