Volledig scherm
© stock.xchng

Archeologisch project in Terneuzen

TERNEUZEN - In Terneuzen begint volgende week donderdag het archeologisch project Leemten in Kennis met een informatieve bijeenkomst in het stadhuis.

Het idee achter het project is leemten in de archeologische kennis van het Terneuzense grondgebied op te vullen, onder meer door de inzet van nieuwe onderzoeksmethoden; door bijvoorbeeld met drones vanuit de lucht de grond af te sporen. Verschillen in begroeiing van landerijen kunnen al op vroegere bebouwing duiden.

Het programma van de informatieve bijeenkomst in het Terneuzense stadhuis vermeldt: uitleg over het project door Terneuzens archeologie-contactpersoon Frans Weemaes; landmeter John de Koster vertelt aan de hand van historische kaarten over de geschiedenis van Terneuzen'; Nathalie de Visser en Karel-Jan Kerckhaert spreken over de uitkomsten van lopende onderzoeken; en historicus Adrie de Kraker gaat in op nieuwe onderzoeksmethoden.

De zestigjarige afdeling Zeeland van de AWN Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie en de Heemkundige Vereniging Terneuzen tekenen met de gemeente voor de organisatie.