Volledig scherm
© Thinkstock

Appartementen in Cadzand-Bad als zoete broodjes verkocht

CADZAND-BAD - De verkoop van nieuwe appartementen in Cadzand-Bad blijft lopen als een trein. Compagnie Het Zoute heeft alle woningen in het project Duinhof-Oost verkocht, en in de Strandresidentie heeft de Knokse ontwikkelaar er nog maar vijf in de aanbieding. Duinhof-Oost, aan de oostelijke entree van de badplaats, bestaat uit drie gebouwen met bij elkaar zestig appartementen. "De laatste van de drie gebouwen is in juli in de verkoop gegaan", vertelt Joris Vrielynck, directeur vastgoedontwikkeling bij Het Zoute. "De appartementen gingen er in enorm tempo doorheen." De drie gebouwen worden na elkaar opgeleverd: de eerste eind dit jaar, de tweede begin 2017 en de derde medio volgend jaar.

Bij het project hoort ook een wijkje van 29 woningen. Die waren voor de zomer al verkocht.

In het andere grote project van Het Zoute, De Strandresidentie, zijn inmiddels 57 van de 62 appartementen verkocht. De oplevering van dat gebouw, waarin ook een forse opwaardering van het Strandhotel is opgenomen, is medio 2018. Van de kopers is zo'n tachtig procent Belg, schat Vrielynck in. Overigens mogen de appartementen gebruikt worden als tweede woning, en hoeven ze niet verhuurd te worden. Ter vergelijking: in Duinhof-Zuid, het eerste grote project van Het Zoute in Cadzand-Bad, verhuurt iets minder dan de helft van de 130 eigenaren het appartement.

Het Zoute heeft na de huidige projecten nog meer in petto, zoals De Branding (naast de Strandresidentie) en Duinplein-West. Die zijn samen goed voor een kleine honderd appartementen.