Gids Marc Looze in de Somerstraat met een foto van de familie Teitelbaum.
Volledig scherm
PREMIUM
Gids Marc Looze in de Somerstraat met een foto van de familie Teitelbaum. © Camile Schelstraete

Antwerpen herdenkt: Hier zijn de razzia’s begonnen

ZUIDERBURENMet de Jodenbuurt als decor, vertelt gids Marc Looze het verhaal van de Jodenvervolging in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een nieuwe stadswandeling in het kader van 75 jaar bevrijding.

0 reacties

 1. Vandalen vernielen VR-kijkers aan fietsroute Verdwenen Zwinhavens: ‘Je snapt niet wat mensen bezielt’
  PREMIUM

  Vandalen vernielen VR-kij­kers aan fietsroute Verdwenen Zwinhavens: ‘Je snapt niet wat mensen bezielt’

  SLUIS - Het idee is fantastisch: in het Zwin door Virtual Reality-zuilen bekijken hoe havens en kastelen er in de middeleeuwen uitzagen. Fietsers die op de route ‘Verdwenen Zwinhavens’ hun ogen aan de kijkers zetten, komen echter van een koude kermis thuis. De lenzen in de VR-zuilen worden stelselmatig kapot gebeukt. In Sluis al drie keer. ,,Waarom doet iemand dat?”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.