De Amerikaanse vliegenier Jim Keelan wordt aan boord gebracht van het reddingschip nadat hij in februari 1945 in de Noordzee is terechtgekomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Amerikaanse vliegenier Jim Keelan wordt aan boord gebracht van het reddingschip nadat hij in februari 1945 in de Noordzee is terechtgekomen. © Uit boek Luchtoorlog

Amerikaanse vlieger overleefde drie crashes

SLUIS - De 94-jarige Frances Keelan had haar koffers al klaar staan om van Chicago naar Nederland te reizen. Ze is de weduwe van een Amerikaanse  vlieger uit de Tweede Wereldoorlog met een zeer opmerkelijk verhaal. Het is een van de vele persoonlijke belevenissen die beschreven staan in deel 3 van het standaardwerk Luchtoorlog boven Zeeland van Wim de Meester en Kees Stoutjesdijk.  Het boek zou komende maand worden gepresenteerd in het Belfort in Sluis. De bijeenkomst is vanwege de corona-crisis afgelast en dus blijft Frances noodgedwongen  thuis.

 1. Huisvesting arbeidsmigranten op Marina Beach bij Hoek blijft verboden, tegenslag voor eigenaar en beoogd koper
  PREMIUM

  Huisves­ting arbeidsmi­gran­ten op Marina Beach bij Hoek blijft verboden, tegenslag voor eigenaar en beoogd koper

  HOEK - De huisvesting van arbeidsmigranten op vakantiepark Marina Beach bij Hoek blijft verboden. De Oostappen Groep, eigenaar van het recreatiecentrum, heeft een rechtszaak daarover tegen de gemeente Terneuzen verloren. Dit betekent een flinke tegenslag voor Oostappen en beoogd koper van Marina Beach, het in Axel gevestigde bedrijf Braakmaneiland Projectontwikkeling BV.
 1. Eeuw oude Middelburgse Seisklok krijgt opknapbeurt
  Play

  Eeuw oude Middelburg­se Seisklok krijgt opknap­beurt

 2. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg