Volledig scherm
Prins Benito de Eerste (links) bij de reus van bouwgroep Wie me daor en!, met bouwers Harold Verhelst (midden) en Pascal de Rijcke. © Peter Nicolai

Alvast voorproeven voor carnaval in Sas van Gent

SAS VAN GENT - Wie alvast een voorproefje wilde nemen van het carnaval over een kleine twee weken, kon zaterdag onder meer in Sas van Gent zijn hart ophalen. Bouwgroepen hielden open huis. Pascal de Rijcke van bouwgroep Wie me daor en!: ,,Het is nu alle hens aan dek.”

In de Leutfabriek was het zaterdag vooral te doen in Sas van Gent. Tal van bouwgroepen hebben daar een, volgens De Rijcke, ideale werkplaats gevonden. Wie me daor en! zit er zelfs al elf jaar, nog voordat de Leutfabriek de vroegere Vlaanderenhal in 2013 overnam van de gemeente Terneuzen.

Prins Benito de Eerste (Bennie de Putter) van De Betekoppen kwam uiteraard een kijkje nemen bij Wie me daor en! en hij zag dat het goed was. De 23 leden tellende bouwgroep mag ‘slechts’ een B-wagen maken, groots is die wel, een 7,5 meter hoge reus, de Koning van de Polonaise. Sinds september is eraan gewerkt, op zaterdagen en ook doordeweeks. En dan te bedenken dat er alleen met de Sasse optocht, dit jaar zondag 3 maart, mee wordt gereden. De Rijcke: ,,Het is gekkenwerk, maar wel heel leuk gekkenwerk.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement