Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. foto Guido van der Heijden

Alsnog ISD-maatregel voor ‘onschuldige’Terneuzenaar

MIDDELBURG - De 32-jarige Terneuzenaar G. C,. kon ontkennen wat hij wilde, maar voor de officier van justitie maakte dat weinig uit. C. had zich ondanks dat hem een voorwaardelijke ISD-maatregel (een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers) boven het hoofd hing, misdragen. 

En dus zou C. twee jaar naar de instelling moeten. Eind november vorig jaar, in Mijnsherenland, bevond C. zich op een parkeerplaats en wilden agenten ter controle zijn ID-zien. C. had daar weinig trek in en toe n de agenten min hun systeem zagen dat C. ‘vuurwapengevaarlijk’ was, arriveerde er versterking en werden C. en zijn vriendin onder luid getier van het duo uit de auto getrokken. 

 Op 18 februari vorig jaar , in Terneuzen, zou C. betrokken zijn bij een mishandeling in een garage. Een klant was het niet eens met een reparatie aan zijn auto. C., die er helemaal niets mee te maken had, zou een sneeuwschep hebben gepakt en gaf daarmee de man enkele klappen. Ook zou hij diens auto hebben beschadigd. ,,Niets van waar’', zei C. Hij verliet de garage en werd prompt door een agent opgepakt. ,,Ik ben onschuldig en het is allemaal bullshit‘’, hield C. de rechters nog maar eens voor.

Uitspraak 9 mei.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement