Volledig scherm
Het dorpshuis van Aardenburg. © Camile Schelstraete

Als het even meezit kunnen de voetballertjes van Aardenburg gewoon in het dorp spelen

AARDENBURG - Het dorpshuis in Aardenburg verhuist mogelijk naar het nog te bouwen multifunctioneel centrum. Dat is de wens van de Sluise politiek. Ook krijgt het mfc misschien een grotere gymzaal. Dit weekend moesten 130 voetballertjes nog naar de gymzaal in Breskens.

Gemeenteraadsleden discussieerden dinsdagavond tijdens een commissievergadering over het nieuwe mfc, dat op de locatie van de scholen Op Dreef en de gesloten Vorsterman van Oyen moet komen. De bouw kost 4,5 miljoen. Erg veel geld, vond VVD’er Raoul du Fossé. Hij vroeg zich af waarom het dorpshuis niet meeverhuist, als Sluis zo veel betaalt. ,,Bovendien gaan het mfc en het dorpshuis elkaar anders concurreren.” Lia Flikweert (Onafhankelijk West) en PvdA’er Joyce Kramer konden zich daar wel in vinden. 

Gymzaal

Wethouder Jack Werkman antwoordde aanvankelijk dat het dorpshuis helemaal niet wil verhuizen. ,,We kunnen niemand dwingen.” Toch gaat het dagelijks bestuur van Sluis onderzoeken of het dorpshuis te porren is voor een overgang. Ook bekijken burgemeester en wethouders of het mfc een grotere gymzaal kan krijgen. Dat is een grote wens van de politieke partijen en Dinique Bakkers van de stadsraad en Marc Moens van de Aardenburgse fanfare. De huidige sporthal is veel te klein voor alle verenigingen. ,,Dit weekend moesten 130 voetballertjes nog naar de gymzaal in Breskens", vertelde Bakkers dinsdagavond. Volgens Moens is zonder grotere gymzaal geen sprake van een multifunctioneel centrum.  

Mocht het mfc daadwerkelijk worden uitgebreid met een grotere gymzaal, en moet ook het dorpshuis er onderdak vinden, kan de opleverdatum van eind 2021 wel opschuiven, waarschuwde de wethouder.