Volledig scherm
Slooppanden in de Nieuwstraat, het schoolmuseum met torentje blijft staan. © Camile Schelstraete

Alom lof voor plan
Nieuwstraat-Zuid

TERNEUZEN - De Nieuwstraat-Zuid in de Terneuzense binnenstad kan worden aangepakt. De Terneuzense raadscommissie omgeving ging woensdagavond eensgezind akkoord met het langslepende miljoenenplan.

Over het geld had niemand het meer. Stadsvernieuwing is nu eenmaal duur. Een kritisch geluid was alleen te horen over de parkeervoorziening. Die moet voldoende groot zijn. In de binnenstad is al gebrek aan parkeerruimte.

Nieuwstraat 6 tot en met 18 worden gesloopt, Nieuwstraat 20 wordt opgeknapt. In de nieuwbouw op de nummers 6 tot en met 18 krijgt instelling voor psychiatrische zorg Zeeuwse Gronden kantoren, spreekkamers en ruimte voor onder meer maatschappelijk restaurant El Cantina. Woningcorporatie Clavis bouwt daarboven tien duplex-appartementen. PvdA'er Laszlo van de Voorde riep op die voor jongerenhuisvesting te bestemmen. Wethouder Frank van Hulle zegde toe dat bij Clavis in te zullen brengen.

Na het doorlopen van tal van procedures kunnen naar verwachting april 2019 de sloopwerkzaamheden beginnen. Mei 2020 is de oplevering van het project gepland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement