Henk Hommers van het enige Minox Museum ter wereld, in Zaamslag. Hij zit er niet op te wachten dat hij entree moet gaan vragen. ,,Het zal mensen afschrikken."
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Hommers van het enige Minox Museum ter wereld, in Zaamslag. Hij zit er niet op te wachten dat hij entree moet gaan vragen. ,,Het zal mensen afschrikken." © Camile Schelstraete

Alle Terneuzense musea moeten entree gaan vragen, anders vervalt subsidie; eis valt gratis musea rauw op het dak

TERNEUZEN - Alle musea in Terneuzen die subsidie van de gemeente krijgen, moeten vanaf volgend jaar entree gaan vragen. De drie musea die dit nog niet doen, zijn het Minox Museum in Zaamslag, oorlogsmuseum Gdynia bij Axel en museum Oud-Westdorpe. De nieuwe subsidie-eis waarover de gemeenteraad nog moet beslissen, valt hen rauw op het dak.

  1. Eis: acht maanden cel voor Axelaar voor inrijden op dronken plaatsgenoot
    PREMIUM

    Eis: acht maanden cel voor Axelaar voor inrijden op dronken plaatsge­noot

    MIDDELBURG - Officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk was donderdag nog redelijk genadig met zijn strafeis tegen de 23-jarige L. M. uit Axel: acht maanden cel en een rijverbod voor negen maanden. De tien maanden cel die M. nog van een eerder vonnis boven het hoofd hingen, had Suijkbuijk er ook nog bij kunnen eisen, maar hij gaf M. nog een kans door zijn eerder opgelegde proeftijd met een jaar te verlengen.