Adrie en Cor Verstraaten-Van den Broecke staan elk jaar stil bij het monument om hun omgekomen familieleden te herdenken.
Volledig scherm
PREMIUM
Adrie en Cor Verstraaten-Van den Broecke staan elk jaar stil bij het monument om hun omgekomen familieleden te herdenken. © Anne Hana

Adrie denkt bij ‘aparte’ herdenking bombardement Breskens aan haar vader, ‘ik heb hem nooit gekend’

BRESKENS - Voor het eerst sinds de onthulling van het Oorlogsmonument aan de Steenoven, gaat de herdenking van het bombardement op Breskens vrijdag niet door. In plaats daarvan leggen Bressiaanders bloemen bij het monument. ,,11 september blijft een rotdag.”

 1. Drie jaar cel geëist tegen overvaller Lidl Sas vanGent

  Drie jaar cel geëist tegen overvaller Lidl Sas vanGent

  MIDDELBURG - Officier van justitie Linda van den Oever had voor de 25-jarige D. J. uit Gent een celstraf van vier jaar in gedachten, maar gezien de ouderdom van zijn zaak eiste ze een jaar minder. J. had door een knieblessure en Covid-19 ervoor gekozen om woensdag niet op de zitting van de Middelburgse rechtbank te verschijnen, zodat zijn zaak bij verstek werd behandeld. J., die ontkent, wordt ervan verdacht samen met zijn neef in de vroege ochtend van 11 mei 2017 de Lidl in Sas van Gent te hebben overvallen.
 1. Volop sneeuwpret in Zeeland
  Play

  Volop sneeuwpret in Zeeland

 2. 'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk
  Play

  'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk