Volledig scherm
Raadslid Jos de Block van Algemeen Belang Groot Hulst. © Camile Schelstraete

ABGH: promoot afval scheiden op basisscholen

HULST - De scholen in de gemeente Hulst moeten beter afval gaan scheiden. De gemeente moet de daarvoor benodigde vuilnisbakken aanbieden. Dat vindt raadslid Jos de Block van Algemeen Belang Groot Hulst.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag hoopt hij bijval van andere partijen te krijgen voor zijn voorstel. De Block wijst naar de proef van vijf Zeeuws-Vlaamse basisscholen met gescheiden inzamelen. Dat gebeurt onder leiding van Rijkswaterstaat. Sinds januari hebben zij de helft minder restafval geproduceerd. De Schakel in Vogelwaarde is de enige school in de gemeente Hulst die meedoet. De school ging van 431 kilo opgehaald restafval per maand naar 188 kilo. 

De Block hoopt dat andere scholen dat voorbeeld gaan volgen. Volgens hem moet kinderen het belang van afval scheiden zo vroeg mogelijk worden aangeleerd, zodat ze scheiden normaal gaan vinden. Hij meent ook dat jongeren het leuk vinden om bewust met afval bezig te zijn. Het college van burgemeester en wethouders zou afval scheiden kunnen promoten door de scholen vuilnisbakken aan te bieden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement