Volledig scherm
Wallaby © Wikipedia/Glen Fergus

Aardenburger steelt wallaby's en koikarpers, 8 maanden cel geëist

MIDDELBURG - De 35-jarige P.D. uit Aardenburg hoorde maandag 8 maanden cel tegen hem eisen door het Openbaar Ministerie bij de rechtbank in Middelburg.

De man zou in 2013 zijn toenmalige vriendin ernstig hebben bedreigd, tien koikarpers hebben gestolen in Breskens en in het Belgische Ledeberg (Gent) met een vriend drie wallaby's hebben gestolen.

De eigenaar van de koikarpers vertelde dat hij zes karpers heeft teruggekregen, waarvan er drie zijn gestorven. Daarom eiste hij 9.400 euro van de Aardenburger om de materiële en emotionele schade te dekken.

D. vertelde dat hij het moeilijk had in die periode. Zijn vriendin wilde hem verlaten en hun dochter meenemen. Zijn raadsman Eduard Smit pleitte daarom voor een aanzienlijk lichtere straf. Hij wees erop dat D. emotionele problemen had en er zelf voor koos therapie te volgen.

De politie vond de wallaby's in de tuin van de verdachte. Samen met een vriend zou hij de wallaby's in jute zakken hebben gestoken en in de auto naar Aardenburg hebben gebracht. De verdachte had zelf ook wallaby's.

Uitspraak over twee weken.