Volledig scherm
Bij evenementen in Aardenburg, zoals concerten in de Sint Baafskerk, is er volgens inwoners te weinig parkeerruimte. © Jeanette Vergouwen

Aardenburg worstelt met parkeerproblematiek

AARDENBURG – Inwoners van Aardenburg worstelen met parkeerproblemen. Als er een begrafenis in het stadje is, of een evenement of groot concert zoals de Matthäus-Passion, kunnen mensen hun auto niet kwijt. Die noodkreet doen verschillende inwoners aan het Sluise college.

Ze opperen daarbij ook mogelijke locaties voor een parkeerterrein, zoals langs de rondweg Aardenburg. Wethouder Chris van de Vijver heeft begrip voor die wens, maar ,,een apart terrein aanleggen is een heel grote kostenpost.” Wie last heeft van auto’s die bijvoorbeeld altijd pal bij inwoners voor de deur parkeren, kan dat melden bij de gemeente Sluis. 

Er wordt momenteel wel gekeken naar extra parkeergelegenheid aan de Peurssensstraat. Daar gaat Woongoed twaalf woningen slopen en er wordt in overleg met de gemeente Sluis gekeken naar het ‘opvullen’ van die gaten. Extra parkeerplaatsen aan de zuidkant, voor de nabijgelegen Jumbo, zijn een mogelijkheid. Ook een toenemend aantal fietsers bezoekt Aardenburg. Sluis gaat bekijken waar er fietsenrekken kunnen komen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement