Volledig scherm
© Thinkstock

697.000 euro voor voorzitter Bank Nederlandse Gemeenten is voor Sluis onacceptabel

SLUIS - De Sluise gemeenteraad vindt het salaris van de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) ‘onacceptabel’ en wil dat daar rap verandering in komt.

De gemeente Sluis is een van de aandeelhouders van BNG. De voorzitter van de Raad van Bestuur ontvangt een bruto jaarsalaris van 697.000 euro. Zo’n beloning is niet uit te leggen aan de inwoners van Nederland, vinden de fracties van SP, PvdA en D66. ‘BNG zou zich moeten houden aan de wet normering topinkomens, dus geen hoger salaris dan een minister.’

Zij stelden donderdag in een gemeenteraadsvergadering daarom voor om een brief te schrijven naar de Raad van Commissarissen (RvC) van BNG, met als uitgangspunt dat het BNG zou sieren de wet normering topinkomens te respecteren. De drie fracties kregen bijval van een grote meerderheid van de Sluise raad. Ook wethouder Jack Werkman sprak zich positief uit over het voorstel. “Formeel is BNG geen overheidsinstantie, maar wij zijn aandeelhouder en ik kan dit ook ondersteunen.” VVD'er Conny Almekinders stemde als enige tegen.

Ook de gemeenteraad in Tholen klimt in de pen vanwege het salaris van de voorzitter. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement