Volledig scherm
De plaats in Westdorpe waar de vrouw werd gevonden. © Peter Nicolai

370 tips over vermoorde vrouw in Westdorpe

VLISSINGEN  - De politie blijft tips krijgen over de onbekende vrouw die in juni dood werd gevonden in Westdorpe. De teller staat nu op 370.

Hoewel de politie zaterdag bekendmaakte dat het niet om de Duitse Monika Ritschel gaat, blijven sommige tipgevers dat denken. ,,Mensen geloven het kennelijk gewoon niet als wij zeggen dat zij het niet is“, zegt Mireille Aalders van de politie. ,,We kunnen ons dat wel voorstellen, want in eerste instantie dacht het onderzoeksteam ook dat de vrouw in Westdorpe Monika Ritschel was. Er waren veel gelijkenissen.‘’ Duitse autoriteiten hebben echter bevestigd dat de dode vrouw Monika Ritschel niet kan zijn. Die vrouw was in 2017 vermist en is inmiddels begraven in Duitsland.

De vrouw die in Westdorpe werd gevonden is vorige week begraven in Terneuzen. De politie kreeg 130 nieuwe tips binnen nadat bekend was gemaakt dat ze is doodgeschoten. Afgelopen week zijn daar zeventig tips bijgekomen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’
    PREMIUM
    video / poll

    Ook Tessa staakt: ‘Soms zit ik langer achter de pc dan dat ik met een patiënt kan praten’

    TERNEUZEN - Verpleegkundige Tessa Wijkhuijs (23) staakt woensdag mee. Net als haar collega’s van ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen, Hulst en Oostburg. Ze draait zondagsdienst. Uit protest. Tegen een te lage waardering van haar werk en ze vindt dat patiënten niet altijd de zorg krijgen die ze verdienen. ,,Dat moet anders! Soms zit ik meer achter de computer, dan dat ik tijd heb om iemand te vragen hoe het nu écht gaat.”