Volledig scherm
Fanfare Bereden Wapens en de zangeressen van Les Chouettes deden in mei het Breda Jazzfestival aan met de Tour of Freedom. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

25 oktober: Fanfare van Koninklijke Landmacht speelt in Aardenburg

AARDENBURG – De Tour of Freedom-concertreeks strijkt neer in Aardenburg. Fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht uit Vugt treedt op vrijdag 25 oktober op in de rooms-katholieke kerk.

Op 19 oktober 1944 werd Aardenburg bevrijd en de Aardenburgse fanfare bestaat 150 jaar. Twee redenen voor de Koninklijke Landmacht om het concert aan te bieden aan de jubilerende fanfare. Met het concert Tour of Freedom, dat ongeveer dertig keer wordt uitgevoerd door heel Nederland, wordt stilgestaan bij de rol van veteranen en vrijheid.

Bereden Wapens wordt bijgestaan door de drie zangeressen van Les Chouettes. Verschillende muzikale genres komen voorbij: van marsen tot popmuziek. De muziek wordt ondersteund door beelden en teksten. Die zijn geschreven door Jan Beuving. Locatie is de rooms-katholieke kerk aan de Weststraat, aanvang is om 20.00 uur. Veteranen uit de gemeente Sluis krijgen een aparte uitnodiging voor het concert, via de gemeente Sluis. Kaarten à 10 euro zijn te koop bij winkel Groen aan Weststraat 77 of via secretaris@kmaf.nl.