Volledig scherm
© Thinkstock

19 banen weg in Vogelwaarde door verhuizing magazijn naar Venlo

HULST - Niemand van de negentien magazijnmedewerkers van de Boost Group in Vogelwaarde wil mee naar de nieuwe vestiging in Venlo. Hen wacht nu ontslag.

De Boost Group is een internationaal marketingbureau met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en China. Er worden onder meer spaarprogramma's en marketingconcepten ontwikkeld die klanten aan winkels of merken moeten binden.

In Nederland heeft Boost vestigingen in het Noord-Brabantse Nieuwkuijk en aan de Hogeweg in Hulst. Aan de Hengstdijkse Keiweg, onder de rook van Vogelwaarde, heeft Boost een magazijn waar alle handdoeken, waterkokers, speelgoed en andere producten die klanten bij elkaar kunnen sparen, liggen opgeslagen en waar vanuit de goederen worden gedistribueerd.

"Deze faciliteiten voldoen echter niet meer", zegt woordvoerster Laura Mattiucci vanuit het hoofdkantoor in het Zwitserse Cham. "We hebben ervoor gekozen de logistieke afdeling te verhuizen naar Venlo, waar we wel de beschikking krijgen over een modern pand. We vinden bovendien dat Venlo voor ons beter gelegen is om de markt te bedienen."

Aanbod

Aan het eind van het jaar vertrekt Boost uit Vogelwaarde. Hiermee vervallen negentien arbeidsplaatsen. Mattiucci: "We hebben alle werknemers de mogelijkheid geboden in Venlo te komen werken, maar van dit aanbod heeft niemand gebruik gemaakt."

Volgens Mattiucci heeft de Boost Group de werknemers vervolgens geholpen elders werk te vinden. De geruchten dat het kantoor van Boost aan de Hogeweg in Hulst op termijn ook gaat verdwijnen en de werkzaamheden in Nieuwkuijk gaat concentreren, worden niet bevestigd.