Volledig scherm
© Thinkstock

16-jarige jongen gewond bij ongeluk Breskens

BRESKENS - Een 16-jarige jongen is vrijdagavond rond 22.30 uur gewond geraakt vanwege een ongeluk tussen een personenauto en een scooter op de kruising Dorpsstraat-Weijkmanlaan in Breskens. Over zijn letsel is nog niets bekend.

De personenauto werd bestuurd door een 21-jarige jongeman uit Breskens. Op de grond lagen een beschadigde scooter en de 16-jarige jongen, ook uit Breskens, die buiten bewustzijn was. De traumahelikopter is voor hem gewaarschuwd en heeft de jongen naar het ziekenhuis vervoerd.

Uit getuigenverklaringen van de vele omstanders bleek dat er nog een brommer bij het ongeluk betrokken was geweest. De politie heeft de bestuurder van die brommer ook als getuige gehoord. Beide brommers zouden hard door de Dorpsstraat hebben gereden, de voorste met verlichting, de achterste zonder. De automobilist verleende voorrang aan de voorste brommer omdat hij van rechts kwam, de achterste, zo verklaart de bestuurder van de auto, had hij niet zien aankomen.

Het onderzoek naar de exacte toedracht wordt voortgezet en tegen de 21-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij had niet gedronken voordat hij in de auto stapte.