Volledig scherm
Post-mortem tekening van de vrouw. Rechts: still uit Opsporing Verzocht. © Politie/Opsporing Verzocht

15000 euro uitgeloofd voor gouden tip dode vrouw Westdorpe

videoWESTDORPE - Justitie looft 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de identiteit van de vrouw die vorig jaar dood in een weiland bij Westdorpe is gevonden. Daarmee wordt gehoopt dat de mysterieuze zaak alsnog kan worden opgehelderd.

De blanke vrouw met rossig haar werd op 22 juni gevonden in een weiland aan de Sint-Anthoniekade. Ze was volledig naakt en bleek doodgeschoten. De politie heeft geen idee wie de vrouw is. Na meerdere oproepen, waaronder vier keer in Opsporing Verzocht, stroomden er 500 tips binnen, maar geen enkele leidde naar haar identiteit. 

Daarom heeft de hoofdofficier van Justitie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd, meldde politiewoordvoerder Dik Advocaat dinsdag in Opsporing Verzocht. Justitie hoopt daarmee een doorbraak te bereiken. De gouden tip moet leiden tot het achterhalen van de identiteit én de oplossing van het misdrijf.   

Eind september bracht de politie al een post mortem-tekening van de vrouw naar buiten, in de hoop dat iemand haar alsnog zou herkennen. Er werden zelfs - bij hoge uitzondering - medische details bekendgemaakt. De vrouw onderging meerdere operaties, waarbij haar eierstokken, baarmoeder, galblaas en blindedarm waren verwijderd.  

In Frankrijk, België en Duitsland zijn vermissingsdossiers aangelegd en het DNA van de vrouw is uitgezet naar Europese landen met een databank voor vermiste personen. 

De vrouw is in augustus op de Zuiderbegraafplaats in Terneuzen begraven (zie beelden daarvan hieronder).