Volledig scherm
Antwerpen, België, 23-05-2018. Bløf en Geike Arnaert gaven vanmiddag een spontaan straatconcert op het pleintje in de De Wilde Zee (in het centurm van Antwerpen.) Ze speelde meerdere nummers waaronder Zoutelande, Dansen aan Zee, Aan de Kust en Alles is Liefde. FOTO: © Boaz Timmermans © Boaz Timmermans

Zoutelande van Bløf breekt record Vlaamse hitlijst

ZOUTELANDE - Het nummer Zoutelande van Bløf en de Vlaamse zangeres Geike Arnaert breekt een record in Vlaamse Ultratop. Al 21 weken voert het liedje de lijst aan. Geen enkele artiest wist zolang aan kop te staan. Dat melden diverse Vlaamse media.

Directeur Sam Jaspers van Ultratop is opgetogen, want nog 'nooit eerder stond een nummer zo lang op 1 in de Vlaamse hitgeschiedenis'. Sinds augustus 2016 was Tourist LeMC feat. Spiritual Wally met het nummer Horizon recordhouder. Bløf stootte in maart door de top van de officiële hitlijst van Vlaanderen. 

Zoutelande gaf Bløf vorig jaar een tweede adem. Voor het eerst sinds 2004 wist de Zeeuwse band de nummer één-positie in de Top-40 te bezetten. Destijds nam Bløf de kop over met het nummer Holiday in Spain, van en met de Amerikaanse band Counting Crows. Zoutelande is ook een geleend nummer. Het is een Nederlandstalige cover van het lied Frankfurt Oder van de Duitse zanger Axel Bosse, die het uitbracht in samenwerking met Anna Loos. 

Vanwege het succes van het nummer Zoutelande, nodigde Bløf dit jaar de 1631 inwoners van Zoutelande uit om het door de de band georganiseerde festival Concert at Sea aan de Brouwersdam bij te wonen. Een flink aantal inwoners van het Walcherse dorp maakte daarvan gebruik.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement