Volledig scherm
Paskal Jakobsen en Geike Arnaert zingen 'Zoutelande' tijdens de finale van de Lage Landenlijst, in het volgepakte Beach Hotel in Zoutelande. © Rolf Bosboom

'Zoutelande' op nummer 3 in de Lage Landenlijst

videoZOUTELANDE - Bløf en Geike Arnaert zijn met 'Zoutelande' op nummer 3 binnengekomen in de Lage Landenlijst. Dat werd zaterdag bekend in - vanzelfsprekend - Zoutelande, waarvandaan de lijst rechtstreeks werd uitgezonden.

De lijst, voor het derde jaar op rij samengesteld, bevat de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945. Dat wordt bepaald door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners.

Het gaat om een initiatief van de Vlaamse radiozender Radio 1. Dit jaar was gekozen voor een samenwerking met de regionale omroepen in Zeeland, Brabant en Limburg.

Volledig scherm
Jan Hautekiet en Kirsten Paulus presenteren de Lage Landenlijst. © Rolf Bosboom

Jan Hautekiet en Kirsten Paulus presenteerden de lijst vanuit het Beach Hotel in Zoutelande. Paskal Jakobsen en Geike Arnaert brachten rond kwart voor zes 'Zoutelande' live ten gehore.

Niet bescheiden

Jakobsen zei blij te zijn met de hoge notering van het nummer. ,,Daar kan ik niet heel bescheiden over zijn." Hij wees erop dat Bløf nog niet eerder de lijst haalde.

De Lage Landenlijst wordt dit jaar ondersteund door het fonds Grensverleggers van het Vlaams-Nederlandse huis deBuren. Het fonds is bedoeld om te zorgen voor meer culturele en artistieke samenwerking tussen Vlaanderen en de grensprovincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Jaarlijks is daarvoor 200.000 euro beschikbaar. Het fonds droeg ook al onder meer bij aan de muziektheaterproductie 'De blinden', dit jaar een van de locatievoorstellingen van het Zeeland Nazomerfestival.

De top-10 van de Lage Landenlijst 2018 (tussen haakjes de notering van vorig jaar):

1. (3) Kommil Foo - Ruimtevaarder

2. (1) Het zesde metaal - Ploegsteert

3. (-) Bløf & Geike Arnaert - Zoutelande

4. (28) Yevgueni - Als ze lacht

5. (2) Ramses Shaffy & Liesbeth List - Pastorale

6. (10) Wim Sonneveld - Het dorp

7. (18) Wim De Craene - Tim

8. (9) The Scene - Iedereen is van de wereld

9. (7) Gorki - Mia

10. (6) Raymond Van Het Groenewoud - Twee meisjes

Beluister en bekijk de nummer 1:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement