De corona-afdeling op de intensive care van ZorgSaam-ziekenhuis is opgeheven. Schotten zijn weg, deuren staan open. Medewerkers kunnen nu weer vrij doorlopen.
Volledig scherm
De corona-afdeling op de intensive care van ZorgSaam-ziekenhuis is opgeheven. Schotten zijn weg, deuren staan open. Medewerkers kunnen nu weer vrij doorlopen. © Johan van der Heijden

ZorgSaam ziekenhuis coronavrij, in Adrz liggen nog vijf mensen met Covid-19

TERNEUZEN / GOES - In ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen liggen geen mensen meer met corona. Ziekenhuis Adrz in Goes is nog niet coronavrij. Daar liggen nog vijf patiënten, waarvan twee op de intensive care.

 1. Slapen en waken, dromen, verliezen
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Slapen en waken, dromen, verliezen

  Ergens zijn de ongestoorde nachten uit mijn leven verdwenen. Ik herinner me nog goed de tijd dat ik werkelijk overal kon liggen, sliep en ook nog eens dóórsliep. Op een stoel op een vliegveld, na een ijskoude en kletsnatte fietstocht over smalle Schotse wegen op de Hebriden, hoogzwanger op een vochtige koude boot, bij enorme burenoverlast, wanneer ik mijn ogen dicht deed, was en bleef ik weg tot de volgende ochtend. Pas als die vanzelfsprekendheid verdwenen is, weet je wat een nacht aaneengesloten slapen betekent.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’