Volledig scherm
Brandweerpost aan de Stromenweg. © Google Maps

Zorgen over paraatheid brandweer Middelburg/Vlissingen

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Klopt het dat de dagbezetting op de brandweerpost aan de Stromenweg Middelburg soms bestaat uit brandweermensen die nog nooit met elkaar geoefend hebben en soms zelfs voor de eerste keer met elkaar op een brandweervoertuig uitrukken? Die vraag stelt de PSR-fractie aan het Vlissingse college.

En D66 Middelburgs wil ook van het eigen college weten hoe het gesteld is met de paraatheid van de brandweer.

Aanleiding is het artikel in de PZC van dinsdag waarin gemeld wordt dat de paraatheid tekort schiet. Dat staat in een nog steeds geheim rapport over de problemen bij de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Uit vragen van de PSR blijkt dat die paraatheid mogelijk nog steeds niet op orde is, hoewel het bewuste rapport al sinds maart in bezit is van het bestuur van de VRZ.

  1. Stuiteren over de Schelde
    video

    Stuiteren over de Schelde

    TERNEUZEN - Een Ferrari huren en daar met de directie wat rondjes mee gaan racen, is al lang niet meer origineel. Met je zakenrelaties in een opblaasboot van 250 PK met bijna honderd kilometer per uur over de golven in de Put van Terneuzen stuiteren, dáár kun je mee thuiskomen. Publiek was er amper, de kapiteins en bemanning deden het varen in de rigid inflatable boats tijdens de Corporate Rib Rally meer voor eigen eer en glorie. De passagiers van de snelle huurboten konden na de vaartocht nog even netwerken in een droog pak.