Volledig scherm
Vrachtwagen waarmee Amsterdams zuiveringsslib bij Beelen op de Axelse Vlakte is afgeleverd. © Harmen Van Der Werf

Zorgen bij Statenleden over Amsterdams zuiveringsslib in Westdorpe

MIDDELBURG - De provincie gaat de milieudienst RUD Zeeland vragen of het normaal is dat het Amsterdamse afvalbedrijf AEB in een vloek en een zucht een vergunning heeft gekregen om rioolslib op te slaan in Westdorpe.

Die toezegging deed gedeputeerde Dick van der Velde (VVD, milieu) aan de bezorgde Statenleden Eddy Heerschop (PvdA) en Ton Veraart (D66). Hij beloofde ze ook te informeren naar de precieze samenstelling van het slib.

Nadat om veiligheidsredenen vier van de zes ovens van de Amsterdamse afvalverbrander AEB waren gesloten, zat Waterschap Amstel, Gooi en Vecht eind juli met de handen in het haar. Binnen twee dagen verleende de RUD een vergunning voor opslag van het zuiveringsslib bij Beelen Beheer op Axelse Vlakte bij Westdorpe. Elders was het afval geweigerd, onder meer vanwege twijfels over de samenstelling. ,,Wat is er anders bij ons?”, vroeg Veraart. 

Er is inmiddels ruim 7000 ton slib in Westdorpe gestort, verklaarde Van der Velde. Hij kon niet garanderen dat het over een jaar teruggaat naar AEB. Het zou ook naar een andere verwerkingsinstallatie kunnen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement