Volledig scherm
De Zeevaartschool aan de boulevard in Vlissingen. © Archieffoto Lex de Meester

Zorgboulevard in Zeevaartschool Vlissingen

VLISSINGEN - In het gebouw van de Zeevaartschool aan de boulevard van Vlissingen komt een medisch centrum voor behandelingen en revalidatie.

Deze zorgboulevard is een samenwerking van Zeeland Care en de HZ. De hogeschool biedt nu maritiem onderwijs aan in het monumentale witte pand aan de Boulevard Bankert. Een groep investeerders koopt een deel van de Zeevaartschool. Zeeland Care gaat daarin diverse vormen van medische zorg aanbieden. De HZ voegt daar onderwijs aan toe.

Zeeland Care is een initiatief van een groep investeerders en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Het ADRZ heeft vestigingen in Vlissingen en Goes, en wil ter vervanging van het ziekenhuis in Vlissingen een nieuw ziekenhuis bouwen in de Mortiere bij Middelburg.

Zeeland Care wil in de nieuwe zorgboulevard behandelingen aanbieden als nierdialyse, mondzorg, chirurgie, pijnbestrijding, psychische problemen en revalidatie. Bovendien komt er een buurtzorgpension waarin patiënten kunnen verblijven die niet meer in het ziekenhuis hoeven te blijven, maar nog te ziek zijn om al naar huis te gaan.

Volgens de initiatiefnemers - die hun plan woensdagmiddag bekendmaakten - biedt de zorgboulevard ook een combinatie van zorg en recreatie. Patiënten die niet in een gewone accommodatie terecht kunnen, kunnen er met zorg op maat, op één van de mooiste plekken van Zeeland, hun vakantie doorbrengen, kondigen zij aan.

De samenwerking met de HZ houdt in dat de school er nieuwe onderwijsmethoden gaat aanbieden, die direct in verband worden gebracht met de werkvloer. Het gaat om leren en werken onder één dak.

Over samenwerking met andere instellingen wordt gesproken. Daarbij gaat het om onder meer geestelijke gezondheidszorg, verstandelijk gehandicapten, fysiotherapie, revalidatiegeneeskunde en apothekers.

De zorgboulevard heeft straks vijftig zorgplaatsen biedt werk aan honderd mensen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement