In Hulst ontstond deze zomer brand in een woningdak met zonnepanelen. Als dat zou gebeuren op het dak van een industrieel gebouw, kan dat grote gevolgen hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
In Hulst ontstond deze zomer brand in een woningdak met zonnepanelen. Als dat zou gebeuren op het dak van een industrieel gebouw, kan dat grote gevolgen hebben. © Johan Van Der Heijden

Zonnepanelen op daken van chemische industrie: moeten we dat willen?

VLISSINGEN - Veiligheidsregio's in Nederland kijken met een kritisch oog naar zonnepanelen bij bedrijven met een verhoogd risico, zoals in de (petro)chemische industrie. ,,Kunnen we die wel toestaan?", verwoordt brandonderzoeker Rinus Corbijn de zorgen. ,,Als daar brand uitbreekt, kunnen wij als brandweer eigenlijk weinig doen, omdat het te gevaarlijk is.”

0 reacties

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.