Volledig scherm
In de Oosterschelde wordt met man en macht gezocht naar een vermiste duiker. © Manfred Berrevoets

Zoekactie naar vermiste duiker Burghsluis wordt hervat

BURGHSLUIS - De zoekactie naar de vermiste Belgische duiker (16) in de Oosterschelde wordt maandagochtend voortgezet. Dat heeft de politie zondagavond gemeld. Duikers van de marine zoeken maandag verder naar de jongen, die sinds zaterdagochtend wordt vermist.

De jongen maakt deel uit van een groep die in de Oosterschelde, zeventig meter uit de haven van Burghsluis, aan het duiken was. De vermiste jongen raakte op dertig meter diepte onwel. Zijn buddy probeerde hem te helpen maar kon hem niet boven brengen. De buddy zwom daarna zelf naar de oppervlakte en sloeg alarm. Een grootscheepse zoektocht van KNRM, brandweer, Kustwacht en een politiehelikopter zaterdag bleef zonder resultaat. De Kustwacht gaat ervan uit dat de duiker niet meer leeft. Ter plaatse staat een sterke stroming. In een straal van 500 meter rond de haven van Burghsluis geldt sinds zaterdag een duikverbod.

Het ongeval is het tweede in korte tijd in Zeeland. Op 5 april werd het lichaam gevonden van een 30-jarige duiker uit Wolphaartsdijk, die sinds 1 april werd vermist op het Grevelingenmeer bij Scharendijke.