Volledig scherm
PREMIUM
Goes, Remy Vermeulen, Asito, schoonmaak, personeelstekort, verslaggever Frank Balkenende © Ernesta Verburg

Zoek je een baan? In deze 3 sectoren is er volop werk in Zeeland

VLISSINGEN - De banen liggen voor het oprapen in Zeeland. De horeca, de schoonmaakbranche en de procesindustrie schreeuwen om personeel. In deze top-3 (zie lijst), gebaseerd op vacatures op werk.nl in het eerste kwartaal van 2018, ben je bijna zeker van een baan als je solliciteert.

Werkgevers weten niet meer hoe ze handjes onder het dienblad, aan de dweil of de afsluiter moeten krijgen. De economie sprint vooruit waardoor er extra banen ontstaan. Tegelijkertijd vergrijst Zeeland en trekken er jongeren weg die niet terugkeren. De ultralage werkloosheid (2,8 procent) helpt ook al niet mee. Het aantal vacatures is momenteel twee keer zo groot als het aantal werkzoekenden. Werkgevers vissen dus in dezelfde, piepkleine vijver. Het gevolg: ondernemers krijgen moeilijk personeel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlissingse strandbeheerder Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’
    PREMIUM

    Vlissingse strandbe­heer­der Albert Dijkstra aan de kant gezet. ‘Ik heb er niet van geslapen’

    VLISSINGEN - Na twee generaties waakt er vanaf dit voorjaar geen Dijkstra meer over de Vlissingse stranden. Per 1 april geeft de gemeente het beheer en de bewaking over aan de Stichting Strandexploitatie Veere. De functie van Albert Dijkstra, strandbeheerder voor Vlissingen, komt te vervallen. Ook de veertien strandwachten die tijdens het toeristenseizoen worden ingezet, moeten mogelijk op zoek naar een andere zomerbaan.