De kerncentrale in Borssele. Zit Zeeland te wachten op twee kerncentrales erbij?
Volledig scherm
De kerncentrale in Borssele. Zit Zeeland te wachten op twee kerncentrales erbij? © Lex de Meester

‘Zit Zeeland wel te wachten op nieuwe kerncentrales?’

podcastZit Zeeland eigenlijk wel te wachten op twee nieuwe kerncentrales? Petra Luteijn uit Ellewoutsdijk zet daar grote vraagtekens bij en schreef daar een opvallend opiniestuk over, dat tot veel reacties leidde.

14 reacties

 • Bert Kogeler

  3 weken geleden
  Laat maar komen Alleen met windmolens en zonnepanelen redden we het niet (waarschijnlijk word veel van die energie geplaatst gebruikt voor de productie van waterstof)
 • Willem De Korte

  3 weken geleden
  Petra wil weer terug naar de middeleeuwen koken op hout lampjes branden op olie , wanneer krijgt de groen milieumaffia door dat we dat niet kunnen als we stoom of energie nodig hebben kunnen we niet anders , of net als in China 300 kolencentrales bij bouwen tel uit je winst
 • Cees van der Wielen

  3 weken geleden
  Dan maar twee kolencentrees erbij toch
 • Marco Duerinck

  3 weken geleden
  alleen als we er eens voordeel door krijgen..!! anders,doeiiiiii
 • V Blessing

  3 weken geleden
  In Duitsland was stroom uit kernenergie daarom zo goedkoop voor de klant omdat de energiebedrijven alle kosten rondom bouw, afval en afbreken niet in de prijzen per kWh moesten stoppen en ook niet uit hun eigen winst moe(s)ten betalen. Dat betaald tot in de verre toekomst allemaal de belastingbetaler, terwijl de aandeelhouders rijk werden en worden. Indien alle kosten rondom het opwekken van stroom uit het koken van water met behulp van uranium in de prijs verwerkt waren, was die torenhoog.