Rick de Smit en Selma voor het huis dat Selma verkocht. Ze hebben samen een nieuw huis gekocht. De overdracht daarvan zou op 30 december plaatsvinden, maar is nu naar begin januari verschoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Rick de Smit en Selma voor het huis dat Selma verkocht. Ze hebben samen een nieuw huis gekocht. De overdracht daarvan zou op 30 december plaatsvinden, maar is nu naar begin januari verschoven. © Dirk-Jan Gjeltema

Zij hebben geluk en betalen een paar duizend euro minder voor hun allereerste huis

De overdrachtsbelasting voor jonge huizenkopers is vanaf 2021 verleden tijd. Doel: de positie van starters op de woningmarkt verbeteren. Dat is ook in Zeeland hard nodig. Of het helpt is zeer de vraag. ,,Dit drijft de huizenprijzen juist op.”

  1. Oud-directeur kerncentrale Borssele adviseert over kernenergie - dat voedt twijfel over onafhankelijkheid
    PREMIUM
    analyse

    Oud-directeur kerncentra­le Borssele adviseert over kernener­gie - dat voedt twijfel over onafhanke­lijk­heid

    BORSSELE - Kernenergie is goedkoper dan wind- en zonne-energie, concludeerde het Oostenrijkse onderzoeksbureau Enco vorige maand in een advies aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Maar hoe onafhankelijk is dat rapport eigenlijk nu blijkt dat de auteurs deels uit de nucleaire sector komen? Eén van de schrijvers is bijvoorbeeld Mario van der Borst, tot 2010 technisch directeur bij de kerncentrale in Borssele.