Kunstenaar Rien Verschuur op het balkon zijn tijdelijke onderkomen op de boulevard in Vlissingen. ,,Dit is het voorportaal van de hemel, omdat per kwartier het licht hier verandert.”
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Rien Verschuur op het balkon zijn tijdelijke onderkomen op de boulevard in Vlissingen. ,,Dit is het voorportaal van de hemel, omdat per kwartier het licht hier verandert.” © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Zieke kunstenaar Rien Verschuur nog één keer in Zeeland: ‘Voor de dood ben ik niet bang’

VLISSINGEN - Al ruim dertig jaar strijkt de Amsterdamse kunstenaar Rien Verschuur (74) in de zomer in Zeeland neer om te werken. Dit jaar neemt hij afscheid. Verschuur heeft longkanker en is inmiddels uitbehandeld. ,,Ik denk niet dat er nog een wonderbaarlijke genezing in zit.”

 1. Trio hoort milde eisen voor inbraken, want die zijn al jaren geleden gepleegd

  Trio hoort milde eisen voor inbraken, want die zijn al jaren geleden gepleegd

  MIDDELBURG - De maanden mei en juni 2017 waren volgens de officier van justitie druk voor de drie mannen die maandag voor de rechtbank in Middelburg moesten verschijnen. Ze worden verdacht van inbraken, diefstallen en heling in die periode. Feiten waar de officier normaliter toch wel forse straffen voor eist. Maar doordat het stof dik op de ‘stokoude’ dossiers lag, eiste ze taakstraffen en celstraffen gelijk aan het voorarrest.
 1. Saxofonist en percussionist Goemans: liever blind dan doof
  Play

  Saxofonist en percussio­nist Goemans: liever blind dan doof

 2. De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht
  Play

  De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht