Kunstenaar Rien Verschuur op het balkon zijn tijdelijke onderkomen op de boulevard in Vlissingen. ,,Dit is het voorportaal van de hemel, omdat per kwartier het licht hier verandert.”
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Rien Verschuur op het balkon zijn tijdelijke onderkomen op de boulevard in Vlissingen. ,,Dit is het voorportaal van de hemel, omdat per kwartier het licht hier verandert.” © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Zieke kunstenaar Rien Verschuur nog één keer in Zeeland: ‘Voor de dood ben ik niet bang’

VLISSINGEN - Al ruim dertig jaar strijkt de Amsterdamse kunstenaar Rien Verschuur (74) in de zomer in Zeeland neer om te werken. Dit jaar neemt hij afscheid. Verschuur heeft longkanker en is inmiddels uitbehandeld. ,,Ik denk niet dat er nog een wonderbaarlijke genezing in zit.”

 1. Op het moment dat in Eindhoven het station gesloopt wordt, steekt Forum een extra lont in het kruit
  PREMIUM
  Column Bob Maes

  Op het moment dat in Eindhoven het station gesloopt wordt, steekt Forum een extra lont in het kruit

  Vol afschuw zagen we een paar weken geleden dat het Capitool in Washington bestormd werd door mannen in dierenvellen, in Arbeit macht frei-truien of legeroutfits. Zo keken we afgelopen weekend ook naar de beelden uit Urk, Amsterdam en Eindhoven. Op het oog lijken er geen overeenkomsten tussen die criminele acties, maar die zijn er wel: de politiek speelt een kwalijke rol.
 1. Van basisschool naar brugklas: dit jaar extra spannend
  Play

  Van basis­school naar brugklas: dit jaar extra spannend

 2. Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!
  Play

  Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!