Volledig scherm
Chefs van de zeven restaurant die zich hebben verenigd in de coöperatie restaurantzeeland.nl. © Frank Balkenende

Zeven Zeeuwse restaurants bieden culinaire treinrit aan

GOES - Boemelen met de Stoomtrein Goes-Borsele en onderweg culinair worden verwend. Zeven Zeeuwse restaurants bieden zaterdag 31 augustus samen een smakelijk middagje uit.

De zeven ‘betere’ restaurants hebben in april dit jaar een coöperatie opgericht. Ze treden sindsdien samen naar buiten onder de naam restaurantzeeland.nl. Aanvankelijk waren het er acht, maar Bij Kees uit Zierikzee trok zich terug. Het zijn niet de minste namen die samenwerking hebben gezocht: Katseveer in Wilhelminadorp (1 Michelinster), ’t Vlasbloemeken in Koewacht (1 Michelinster), Spetters in Breskens (1 Michelinster), De Kleine Toren van Baarland, Scherp en De Gespleten Arent in Middelburg en Mezger in Domburg. Restaurants die stuk voor stuk op hoog niveau koken. 

Eerste actie

Het evenement Best Food Friends op 31 augustus wordt hun eerste gezamenlijke actie. ,,We hadden allebei de wens eens iets te organiseren met de stoomtrein. Onze collega’s waren meteen enthousiast en zo hebben we gezamenlijk besloten dit als eerste evenement te organiseren”, zeggen Jelle Capelle (De Kleine Toren) en Jessica van der Weel (Katseveer).

Eindstation

Tegen het middaguur stappen de gasten in op het Goese station van de stoomtrein Goes-Borsele. Onderweg krijgen ze amuses en champagne. Het eindstation in Hoedekenskerke is omgetoverd tot evenemententerrein waar gasten kunnen genieten van creaties van de chefs. Verder is er livemuziek, een Big Green Egg-demonstratie, een kaasproeverij van Fromagerie Murre, een wijnbar van Herman Wines en koffie met bonbons van Ticho uit Yerseke. Om 16.00 uur arriveert de trein weer in Goes. Deelname kost 150 euro per persoon.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement